Тръмп е доказал, че си държи на мъжката дума, няма

...
 Тръмп е доказал, че си държи на мъжката дума, няма
Коментари Харесай

Мермерски: Тръмп няма да спре Балкански поток

 

Тръмп е потвърдил, че си държи на мъжката дума, няма вест в изявлението на Дейвид Хейл. Това съобщи по Канал 3 Йонко Мермерски, който бе преводач на срещата сред американския президент и българския министър председател в Белия дом през ноември. Така професорът отговори на въпроса дали Тръмп държи на думата си откакто Борисов разгласи, че президентът е споделил, че няма да спре Балкански поток, а помощник-държавният секретар на Съединени американски щати преди дни съобщи, че Америка е твърдо срещу втората тръба на газопровода за Европа.

Хейл не сподели нищо ново, тъй като политиката на Съединени американски щати е за диверсификация на газа в Европа. Само това може да понижи зависимостта на Стария континент от Русия, сподели Мермерски и удостовери, че думите му не се разграничават от тези на Тръмп „ даже със запетайка “.

Професорът отхвърли да заяви подробни от срещата в Белия дом и да разяснява думите на Борисов след нея като сподели, че това не е негова работа. Според него обаче Съединени американски щати няма да спрат Балкански поток, само че ще слагат условия, при които да се пусне.

Америка няма да допусне Русия геополитически да въздейства върху Европа посредством сила, повтори Мермерски.

Според мен за „ Северен поток 2 “ също ще има сложени правила, които да се съблюдават, сподели той. Мермерски направи и коментар за немския канцлер. Според него Меркел не е най-коректният сътрудник по отношение на Тръмп. Коментарът му пристигна единствено ден след визитата й при Путин, където двамата демострираха топли връзки. Не мога да не виждам, че Меркел не играе чисто, сподели Мермерски.

Още по-остър коментар той направи за френския президент Макрон и канадския му сътрудник – Трюдо. Двамата вбесиха американският президент с държанието си в Лондон на последната среща на върха.

Макрон и Трюдо ръководят огромни страни, само че им липсва харизмата при диалозите, сподели Меремски. Той направи комплимент на Борисов като сподели, че той е министър председател на дребна страна, само че има политическия гений и за 5 минути са се „ скалъпили “ с Тръмп. Мога да го сравня с Тодор Живков, който също беше доста сполучлив за това време, само че „ на него му беше по-лесно, тъй като си следваше ясната алената линия тогава “, съобщи професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР